Vem vill du se som årets lucia?

 

I dag drar årets luciaröstning i gång och håller på fram till den 30 november. Absolut sista tillfället att rösta på lucia är på lillajulmarknaden den 2 december på Jan Karlsgården.

Ett markområde i Vessingboda, Lemland, började brinna i förmiddags. Brandkåren fick dock snabbt elden under kontroll.

Svaga lås och uppslitna plankor. Det senaste året har Godby hotell mer eller mindre varit en öppen dörr för ungdomar som vill vara i fred på helgerna.

– Det har druckits alkohol och rökts cigaretter inne i och utanför Godby hotell, säger Miina Fagerlund som är med i vandringsgruppen ”Vuxna i rörelse”.

Godby kongresshotell började brinna strax efter klockan fyra i morse. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. 

– Det finns inte mycket kvar, säger räddningschef Lennart Johansson.

Det skulle bli ett reportage om söta kycklingar till påsk. Men i stället blev det en berättelse om hunden Walther och hans nykläckta, tvåbenta bästisar.
– Han är som en pappa. Han älskar dem, säger matte Susanne Söderman.

Landskapsregeringen har låtit göra en film om kortrutten, västra Föglö, för att tydligare visa hur det kommer att se ut.
Prislapp: 5.000–8.000 euro.

Ett pelletslager vid hamnen i Långnäs står i lågor.

– Det är kraftig rökutveckling, säger Ålandstidningens Kevin Eriksson som är på plats.

Jonnie Listherby nyttjar ett gammalt och på nordiska väggar sparsamt använt hantverk när han målar rummen i gamla Grelsby sjukhus med äggoljetempera.
– Den är giftfri, 100 procent ekologisk, och resultatet blir levande och vackert. Dessutom håller det i minst 100 år, säger han.

IFK:s ligaspelare är snabba på fotbollsplan och bra på att göra mål. Men hur snabba är de i köket?
Stressen är påtaglig i Strandnäs skolas hemkunskapskök när spelarna gör upp om segern i en matlagningstävling.
– Det kan gå hur som helst, säger Nicklas Maripuu som bakar sin första blåbärspaj.

Med röstsiffrorna 17 mot 13 röstade lagtinget i dag på förmiddagen ned oppositionens misstroendeyrkande. Landskapsregeringen sitter därmed kvar.

Fler Webb-TV