I dag håller landskapsregeringen ny pressinformation om coronaläget på Åland, den första sedan de två nya fallen av konstaterad smitta meddelades. Ålandstidningen direktsänder pressträffen med start klockan 16.00.

Landskapsregeringen kommer att betala sommarpraktik för 200 ungdomar mellan 16 och 24 år i sommar.
– Totalt landar landskapets nota på cirka 250.000 euro, säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ).

Här är en sammanfattning av det som sade på dagens presskonferens

Nu kan även de som bor i trakten kring Töftö, Vårdö, få akut hjälp med hjärtat. Efter att Helena Påvals samlade in pengar under sitt födelsedagskalas kunde en hjärtstartare köpas in till färjfästet.

För andra gången den här veckan höll landskapsregeringen i dag presskonferens om coronaläget. Se sändningen här.

Risken för att bli smittad av covid-19 när samhället öppnat upp är fortfarande extremt liten, enligt smittskyddsläkare Tora Woivalin. 

Ålandstidningen direktsänder dagens presskonferens med landskapsregeringen och ÅHS om coronaläget. Sändningen startar klockan 16.00.

Inga nya smittfall på Åland och gränserna öppnas lite mer, var budskapet på dagens presskonferens med landskapsregeringen.

Strategierna och modellerna för hur restriktioner ska lätta eller förstärkas kommer att ändras. Det är en svår balansgång att hitta rätt, säger landskapsläkare Knut Lönnroth som under dagens presskonferens presenterade tre modeller som THL har tagit fram. Man försöker nu hitta ett mellanläge där restriktionerna lättar så att vi får en viss smitta och kan uppnå immunitet, men inte för många smittade.

Från och med i morgon ska det bli möjligt, för de som verkligen behöver, att skicka sina personbilar med Viking Line från Sverige till Åland. Passagerare får dock inte följa med utan ska ta flyget. Det berättade Veronica Thörnroos på dagens presskonferens.
Här kan du se presskonferensen och läsa direktreferatet.

Fler Webb-TV