Åland United föll med 0–3 i lördagens träningsmatch mot elitettanlaget AIK i Eckeröhallen.

Herrtreans spelprogram i fotboll är klart. FC Åland har lagt en sommarmatch mot TPK på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn under Rock Off-veckan.

25 tunga minuter i början av seriefinalen fällde IFK då FC Inter kunde skjuta sig upp i topp i tabellen via en 4–2-seger.

– Släpper man in tre mål på en halvtimme vinner man inga fotbollsmatcher, säger mittfältaren Nicklas Maripuu.

IFK Mariehamns hockeyherrar åkte på en storförlust då gotländska Sudret grejade seriesegern med en säker 10–2-triumf i sin hemmahall i lördags. På söndagen tog ålänningarna revansch i Norrtälje med en sen vändning.

Mariehamn Lawntennis Klubb besegrade Rauman Verkkopalloseura i fyra raka matcher i avslutningen av herrtrean och har fortsatt en mikroskopisk möjlighet till en kvalplats till division 2.

Sprintern Hanna Wiss stod för en ny fin tid i försöksheatet på 60 meter i inomhus-FM men kunde inte upprepa prestationen i semifinalen – och blev utan finalplats.

JIK:s Lennart Holmström avgjorde lördagens ÅM-sträcka över 30 kilometer fri stil efter ett ryck i sista backen.

Paide Linnameeskond fick lämna Åland efter förlust mot grönvitt. Bakom hemmalagets seger låg ett drömmål samt en straff i andra halvlek.

IFK Mariehamn förlorade mot Lidingö Vikings HC i söndagens hemmamöte i Alltrean.

Resultatet skrevs till 3–5 (0–2, 2–1, 1–2).

Med knappt tre minuter kvar satte Robin Englund det avgörande målet för IFK Mariehamn i lördagens match mot streckkonkurrenten Lidingö Vikings. I dag möts de två lagen igen.

 

Nu går det skida även på golfbanan i Kastelholm.

Mariehamn Lawn Tennisklubbs båda lag i den finländska inomhusserien har avgörande hemmamatcher på lördagen. Damlaget jagar fortsatt division 1-kontrakt medan herrlaget servar mot en Play off-plats i division 3.

IFK Mariehamn har gjort klart med sitt sista nyförvärv – den offensive Gais-spelaren Simon Silverholt.

Fransmannen Ben Sangaré får ingen kontrakt med IFK Mariehamn. I stället förväntas klubben presentera en ny spelare under onsdagen.

Fler nyheter