Vaktstyrkans agerande efter slutsignalen i cupfinalen rör nu upp känslor. Händelserna får stort mediautrymme i Finland och Ilves supportrar är besvikna. Delar av supportrarna hotar nu med repressalier om IFK:s fans kommer till Tammerfors.
– Vi har ju inget med det här att göra, säger en IFK-supporter.

Viking Sky under befäl av ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var bara en skeppslängd från total katastrof när fartyget råkade ut för en blackout utanför Norge den 23 mars 2019.

Här är ministrarna som ska styra landskapet Åland de kommande fyra åren.
Efter stundtals hårda förhandlingar har de fem partierna som utgör regeringsbasen för den kommande landskapsregeringen (LR) enats om vilka som ska ingå i regeringen.
– Nu börjar det riktiga arbetet, säger blivande vice lantråd Harry Jansson (C).

Under vissa perioder av byggandet av fiskodlingsanläggningen i Eckerö hade både F-fast och Fifax betalningssvårigheter. Det framkom under andra rättegångsdagen i tvisten mellan Hans Mattsson Ab och F-fast och Fifax.
– Det fanns meningsskiljaktigheter om vem som skulle bygga vad. Det var inte alla gånger helt gnisselfritt mellan F-fast och Fifax, säger F-fasts vd Lennart Joelsson.

Mellan september och oktober har ett förslag till allmänna skyddsföreskrifter för dricksvattentäkter varit på remiss hos flera instanser. Nu har föreskrifterna slagits fast i landskapsregeringen som grund för ett fortsatt vattenskyddsarbete.

Blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C) har presenterat ministrarna som ska ingå i henens regering.
Bland andra återvänder Roger Nordlund (C) till finansministerposten och Fredrik Karlström (MSÅ) tar åter över som näringsminister.

Ålands judoklubb och Ålands radio får årets Rädda Barnen-pris, som delas ut i dag på Barnkonventionens dag.

I ett pressmeddelande säger regeringssonderaren och blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C) att hon kommer presentera sina nya ministrar under en pressträff klockan 14.30 i eftermiddag.

Kjell Mattsson, vd vid Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab säger att hela entreprenaden vid Fifax Ab blev en ”katastrof”.

– Jag har ansvarat för fler än 100 stora entreprenader, men aldrig tidigar upplevt ett sådant ”råddande”, säger han om byggherren.

Förseningar, ekonomiska problem och oenigheter mellan de inblandade bolagen lyfts upp under den första rättegångsdagen i målet om byggandet av Fifax landbaserade fiskodling.
– Det fanns många entreprenörer som bara lade av och for hem när de inte fick pengar. Min huvudman låg som mest ute med 1,5 miljoner euro, säger Hans Mattsson Ab:s jurist Bert Häggblom.

Obunden samling lanserar partisekreteraren Christian Wikström som infrastrukturminister i den kommande landskapsregeringen.

– Det stämmer, det är roligt att få förtroendet, säger han till Ålandstidningen.

I ett brev från finansminister Mika Lintilä (C) och Ålands- och justitieminister Anna-Maja Henriksson (Sfp) garanterar den finska regeringen att Ålands avräkningsgrund för klumpsumman kommer att höjas.
– En bra dag för Åland, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Ett resurscenter för skolpsykologer skulle medföra flera fördelar. Det fastslås i en utredning som Sandra Rasmussen nu lämnat till landskapsregeringen. 

– Med ett team blir tillgången av skolpsykologer bättre och mer jämlik för elever och lärare runtom på Åland.

Post-och logistikfacket Pau säger nej till dagens medlingsförslag, medan servicearbetsgivarna Palta var beredda att godkänna det.

Fler nyheter