Enligt ett informationsmaterial om kortrutten har det visat sig att förutsättningarna att bygga en bro över Spettarhålet inte var så bra som man först trodde.
– Vad det betyder har jag svårt att uttala mig om, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Kommentarer

För flera år sedan hörde jag

För flera år sedan hörde jag att till Föglö kunde man inte bygga vare sig en tunnel eller någon större bro pga att berggrunden var så porös kring Föglö Vet ej om det stämmer eftersom jag ej är någon geolog. Så, ligger det sanning i påståendet ?

De svenska övernattningarna på Åland har minskat kraftigt hittills i år. I september var minskningen hela 20 procent jämfört med samma månad för ett år sedan. Även de totala övernattningarna minskar.

Felsökningen på bron över Lemströms kanal har ännu inte gett resultat.
– Vi misstänker nu att det är ett elfel, säger verkstadschef Peter Danielsson på landskapets verkstad.

I dag röstade riksdagen om förtroendet för regeringen. Regeringen fick fortsatt förtroende med rösterna 101-73. 8 röster var blanka och 17 ledamöter var frånvarande.

Mariehamns stad meddelar att Havsgatan skall byggas om. Grävningsarbeten för vatten- och avlopp pågår i korsningen Havsgatan-Skillnadsgatan.

Ytterligare fyra åländska verksamheter är nu Green Key-certifierade.

Att sprida kunskap om Åland i Sverige är nyckeln till ett utvecklat samarbete mellan regionerna. Det var beskedet från panelen när Ålands Framtid ordnade debatt i går kväll.
– Det behövs en större kunskap på svensk myndighetssida för att förstå att det finns ett nära samarbete som kan utvecklas, säger svenske riksdagsledamoten Per Lodenius (C).

Ålands näringsliv vill att landskapsregeringen ska utreda om en tunnel till Föglö blir mer ekonomiskt fördelaktigt än färja.
Men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) menar att det inte är ett alternativ.
– Att bredda upphandlingen är ett ickealternativ, säger han.

Återkommande elavbrott påverkar produktionen hos Ålands trädgårdshall. Datorer och produktionslinjer riskerar att slås ut.
– Vår optiska sorteringslinje kostar över en miljon euro, slås den ut kan produktionen stå stilla flera dagar, säger vd Tord Sarling.

Ålands framtids styrelse föreslår att Pia Eriksson väljs till ny partiordförande efter Axel Jonsson.
Det presenterade styrelsen på en presskonferens alldeles nyss.

Styrelsen för Air Åland begär bolaget i konkurs, meddelar man i ett pressmeddelande. Efter Nextjets konkurs i våras finns inte längre någon verksamhet i företaget.

Luftkvaliteten på Åland, liksom i övriga södra Finland, är just nu sämre än normalt. Det skriver landskapets miljöingenjör Mia Westman i ett pressmeddelande.

En 30-årig finsk kvinna hittades död ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess på måndagen.

Sydvästra Finlands polis utreder dödsorsaken.

Chipsters, som numera ägs av Martin & Servera, har ett tufft år bakom sig. Tre personer sägs nu upp vid fabriken i Norrböle.
– Vi har fått en mycket tuffare start än vi någonsin hade räknat med säger Håkan Åkerström, vd för Martin & Servera och styrelseordförande för Chipsters.

Fler nyheter