Lagtingshuset fasadplattor är i så dåligt skick att de måste bytas ut.
– Vi behöver en extern konsult som kan planera detta. Det finns ingen på Åland med den marmorkunskapen, säger landskapets fastighetschef Jan Manselin.

Kommentarer

Du Sailor, något av en

Du Sailor, något av en själsfrände ... biografen är ett Landells försök att sätta lite liv i Jomalas förort – en privat investering dessutom. Och som sådan bara måste den ju – med alla tillgängliga medel – motarbetas ... naturligtvis, liksom! Att argumenteringen för dylika stordåd är mest bara skrattretande – det tackar man för.

Men orsaken till att staden

Men orsaken till att staden "bråkar" med Landell är ju att han villigt tog emot pengar för att rusta upp huset i enlighet med K-märkningen men sedan rustade upp det utan att ta hänsyn till villkoren. Jag tycker det är bra att staden håller i skattepengarna utan att ge efter när ingångna avtal inte hålls. Sedan var det förstås en stor kulturgärning och bra för staden att biografen blev upprustad, men bidraget han fick var inte ett kulturbidrag utan för att se till att det unika med byggnaden bevarades.

Just det! Om

Just det! Om Landskapsregeringen dessutom skulle lyckas avyttra 1.200 marmorplattor, a 60 kilo per styck, som gravstenar – då kunde ju åtminstone en ”modifiering” av Självstyrelsegården tänka bli en riktigt lyckad affär!

Ärendet om en ändrad stadsplan för Bruson Invests och Rundbergs bil & service tomter vid Villagränd fortsätter att kantas av omröstningar och reservationer.
I går var det stadsstyrelsens tur att vara oenig om beslutet. På tisdag tas ärendet upp i stadsfullmäktige.

Jan-Mikael von Schantz har i dag utsetts till ny ordförande för Paf-styrelsen.

Paf närmar sig guldåren där man gjorde vinster på 30-40 miljoner euro.
I fjol landade rörelseresultatet 27,6 miljoner euro, 11,8 miljoner bättre än 2016.

Jerker Örjans vänder sig nu till EU med sin kritik mot hur staden skötte upphandlingen av en entreprenör för byggandet av Pommerns docka.
– Man får inte under gällande upphandling förändra villkoren. Enligt EU:s direktiv måste man börja om på nytt, säger han.

Många äldre berörs när Nordea ändrar sina rutiner och bara hanterar kontanter tre timmar om dagen två dagar i veckan.

– Det är besvärligt för den generation som aldrig haft eller kommer att ha någon digital kunskap, säger Gun Carlson, ordförande i Norra Ålands pensionärer.

Onsdag morgon brast en stropp som lyfte armeringsjärn på Pommerndockan. En man skadades och fördes till sjukhuset.

Ärendet om en ändrad stadsplan för Bruson Invests och Rundbergs bil & service tomter vid Villagränd fortsätter att kantas av omröstningar och reservationer.
I går var det stadsstyrelsens tur att vara oenig om beslutet. På tisdag tas ärendet upp i stadsfullmäktige.

Hemma hos Söderbergs i Ämnäs har det redan skördats jordgubbar i nästan en vecka. Den tidigaste skörden sedan första gången man odlade jordgubbar för 46 år sedan.
– Värmeböljan de senaste veckorna gjorde att vi fick en rekordtidig skörd i år, säger Harry Söderberg.

Landskapsregeringen (LR) antog i går det lagförslag till akut skyddsjakt som närings- och jaktminister Camilla Gunell (S) presenterade i början av maj.

En person har förts till sjukhuset med oklara skador.

Partierna kring trapporna i Miramargaraget är fyllda med cigarettfimpar och skräp och trappstegen är täckta av sand och grus.
– Det ska vara städat, säger Håkan Lindén, chef på samhällstekniska avdelningen.

Sommar, utflykter och – vägarbeten.
Som de flesta somrar kommer landskapets vägnätsbyrå att genomföra ett antal projekt för att förbättra de åländska vägarna.
Ålandstidningen har kartlagt var det riskerar bli proppar i den åländska sommartrafiken.

Förhandlingarna om den nya självstyrelselagen pågår för fullt.
Men det går trögt – och lantrådet Katrin Sjögren (Lib) blir allt mindre optimistisk.
– Det sitter hårt åt, säger hon.

Fler nyheter