Lagtingshuset fasadplattor är i så dåligt skick att de måste bytas ut.
– Vi behöver en extern konsult som kan planera detta. Det finns ingen på Åland med den marmorkunskapen, säger landskapets fastighetschef Jan Manselin.

Kommentarer

Du Sailor, något av en

Du Sailor, något av en själsfrände ... biografen är ett Landells försök att sätta lite liv i Jomalas förort – en privat investering dessutom. Och som sådan bara måste den ju – med alla tillgängliga medel – motarbetas ... naturligtvis, liksom! Att argumenteringen för dylika stordåd är mest bara skrattretande – det tackar man för.

Men orsaken till att staden

Men orsaken till att staden "bråkar" med Landell är ju att han villigt tog emot pengar för att rusta upp huset i enlighet med K-märkningen men sedan rustade upp det utan att ta hänsyn till villkoren. Jag tycker det är bra att staden håller i skattepengarna utan att ge efter när ingångna avtal inte hålls. Sedan var det förstås en stor kulturgärning och bra för staden att biografen blev upprustad, men bidraget han fick var inte ett kulturbidrag utan för att se till att det unika med byggnaden bevarades.

Just det! Om

Just det! Om Landskapsregeringen dessutom skulle lyckas avyttra 1.200 marmorplattor, a 60 kilo per styck, som gravstenar – då kunde ju åtminstone en ”modifiering” av Självstyrelsegården tänka bli en riktigt lyckad affär!

Felsökningen på bron över Lemströms kanal har ännu inte gett resultat.
– Vi misstänker nu att det är ett elfel, säger verkstadschef Peter Danielsson på landskapets verkstad.

I dag röstade riksdagen om förtroendet för regeringen. Regeringen fick fortsatt förtroende med rösterna 101-73. 8 röster var blanka och 17 ledamöter var frånvarande.

Mariehamns stad meddelar att Havsgatan skall byggas om. Grävningsarbeten för vatten- och avlopp pågår i korsningen Havsgatan-Skillnadsgatan.

Ytterligare fyra åländska verksamheter är nu Green Key-certifierade.

Att sprida kunskap om Åland i Sverige är nyckeln till ett utvecklat samarbete mellan regionerna. Det var beskedet från panelen när Ålands Framtid ordnade debatt i går kväll.
– Det behövs en större kunskap på svensk myndighetssida för att förstå att det finns ett nära samarbete som kan utvecklas, säger svenske riksdagsledamoten Per Lodenius (C).

Ålands näringsliv vill att landskapsregeringen ska utreda om en tunnel till Föglö blir mer ekonomiskt fördelaktigt än färja.
Men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) menar att det inte är ett alternativ.
– Att bredda upphandlingen är ett ickealternativ, säger han.

Återkommande elavbrott påverkar produktionen hos Ålands trädgårdshall. Datorer och produktionslinjer riskerar att slås ut.
– Vår optiska sorteringslinje kostar över en miljon euro, slås den ut kan produktionen stå stilla flera dagar, säger vd Tord Sarling.

Ålands framtids styrelse föreslår att Pia Eriksson väljs till ny partiordförande efter Axel Jonsson.
Det presenterade styrelsen på en presskonferens alldeles nyss.

Styrelsen för Air Åland begär bolaget i konkurs, meddelar man i ett pressmeddelande. Efter Nextjets konkurs i våras finns inte längre någon verksamhet i företaget.

Luftkvaliteten på Åland, liksom i övriga södra Finland, är just nu sämre än normalt. Det skriver landskapets miljöingenjör Mia Westman i ett pressmeddelande.

En 30-årig finsk kvinna hittades död ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess på måndagen.

Sydvästra Finlands polis utreder dödsorsaken.

Chipsters, som numera ägs av Martin & Servera, har ett tufft år bakom sig. Tre personer sägs nu upp vid fabriken i Norrböle.
– Vi har fått en mycket tuffare start än vi någonsin hade räknat med säger Håkan Åkerström, vd för Martin & Servera och styrelseordförande för Chipsters.

Den sista augusti nästa år går entreprenadavtalet på norra linjen i skärgårdstrafiken ut.
Då vill landskapsregeringen göra stora förändringar i trafiken.
– Vi kan minska antalet fartyg och därigenom få lägre kostnad, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Fler nyheter