De två markägarnas besvär mot landskapsregeringens vägplan i kortruttsprojektet kompletteras nu av FS Links nya tunnel-MKB.
– Den nya MKB:n visar att landskapsregeringens egen MKB inte visar hela bilden, säger markägarnas jurist Marcus Måtar.

Spelbolaget Paf sänker den årliga förlustgränsen med 5.000 euro till 20.000 euro, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Sänkningen innebär en intäktsförlust på mellan två och tre miljoner euro.

Ålands Näringslivs nuvarande vd Anders Ekström byter jobb och axlar vd-rollen på finansieringsbolaget AX Finans.

Det första fallet av covid-19 sedan mitten av juli har konstaterats på Åland. Det berättar ÅHS hemsida.

I dag flyttas Amorella till Långnäs där skadorna ska inspekteras närmare. Alla ombordvarande fordon lastas av och när allt är klart, ska hon transporteras vidare för reparationer.
– Om allt går enligt plan ska vi försöka förflytta henne senare i eftermiddag, men jag har ingen exakt tidtabell. Vi gör det vartefter allt är klart, säger Johanna Boijer-Svahnström till Ålandstidningen på onsdagsmorgonen.

Det är bråda dagar i Våsc. Föreningen är i akut behov av nya damspelare, och lyckas man inte bredda truppen senast i morgon drar man sig ur Upplandsserien.
– Tyvärr ser det inte så ljust ut, säger tränaren Thony Danielsson.

Finlands regering kommer att skärpa resereglerna mot Sverige och Estland vid sitt möte i morgon torsdag.
Lantrådet Veronica Thörnroos (C) säger att landskapsregeringen förväntar sig att bli kontaktade före mötet.
– I rimlighetens namn borde man höra av sig, säger hon.

Patrullbåt PV-2012 var en av de första att nå Amorellas olycksplats. Man evakuerade passagerare och såg till att arbetet gjordes på ett säkert sätt. I går tog besättningen ut Ålandstidningen till olycksviken.
– Vi är tacksamma att hon inte hade 2.000 passagerare, säger översjöbevakaren Tobias Bonn.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är kritisk till att den finska regeringen åter kommer att införa karantänskrav för resor till och från Sverige.
– Det känns inte väl underbyggt, helt enkelt, säger han.

Systrarna Astrid och Anni Karlssons stora intresse är hästar och käpphästar. Hemma på gården har de byggt om ett cykelförråd till ett stall för käpphästarna.
– Det har vi gjort tillsammans med pappa, säger Astrid.

Finlands regering kommer att begränsa reglerna för inresa från Sverige och Estland. Det bekräftar Inrikesministeriet kanslichef Kirsi Pimiä för svenska Yle.

Crosskeys hyresavtal går ut om några år och företaget letar nu nya lokaler.

– Vi är lite trångbodda, säger vd Thomas Lundberg.

Bärgningen av Amorella inleds tidigast sent under onsdagen. Det säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Amorella förbereds nu för en eventuell bogsering i dag, tisdag. Hon pumpas på vatten och man gör också en förflyttning av hennes tyngdpunkt så att hon ska gå att lossa från grundet. 

Fler nyheter