På söndagskvällen var det fest och segerjubel. På måndagsmorgonen började arbetet med att skapa en ny landskapsregering.
Valdrottningen och blivande lantrådet Veronica Thörnroos har inte tid för återhämtning.
– I dagsläget finns bara möjligheter, säger hon.

Johan Löfgren vann drömhelgen och den har han valt att fira med flickvännen Johanna Henriksson.
De inledde i dag med lyxfrukost och resten av dagen kommer det bli allt från frisörbesök och lunch till shopping och middag.

Per Eriksson, Annelie Karlberg (MSÅ) och Jörgen Pettersson (C) utgör Enerexits nya styrelse. Det fattade stadsstyrelsen beslut om i går. Förslaget om att sälja Enerexit till Mariehamn Energi bordlades.

Tvisten mellan Hans Mattsson Ab, F-fast och Fifax Ab går in på sin tredje och sista rättegångsdag i tingsrätten. Ett flertal vittnesförhör visar att det fortfarande råder meningsskiljaktigheter kring vem som har beställt vad – och huruvida det har gett upphov till förseningar för byggentreprenören.

Anders Eriksson stannar i Ålands framtid, det säger ordförande Pia Eriksson efter partiets medlemsmöte i kväll.
– Om jag har förstått saken rätt kommer Anders att sitta kvar i Ålands framtid.

Katrin Sjögren återvaldes som ordförande för Liberalerna under partiets höstmöte i kväll.

Satu Andersson slutar som vd för Birka Cruises. Hon tillträdde tjänsten 2013. Satu Andersson kommer att vara kvar som vd till dess att en ny har rekryterats, det uppger Björn Blomqvist, koncernchef för Eckerökoncernen i ett pressmeddelande. 

Ända sedan Emmaus etablerades på Åland 1989 har man skickat biståndstransporter till Peru. I går morse var det åter dags att lasta långtradaren med åländska gåvor.

– Vi samlar in runt 360 ton kläder och textilier varje år, säger verksamhetsledaren Robert Jansson.

Eckerölinjen kommer att köra extra morgon- och kvällsturer nästa vecka. Detta med anledning av Post- och logistikfackets strejk och de varsel om strejk som kan drabba Åland nästa vecka.

Raine Katajamäki föreslås bli ny kommundirektör i Eckerö. I andra hand för kommunstyrelsen fram Sara Kemetter.

Styrelsen för PAU Ålands Avdelning varslar om stödstrejk för de strejkande postarbetarna i Finland. Mellan den 2 och den 8 december kommer de åländska postarbetarna inte att hantera försändelser från Posti som kommer till Åland post, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Viking Sky under befäl av ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var bara en skeppslängd från total katastrof när fartyget råkade ut för en blackout utanför Norge den 23 mars 2019.

Här är ministrarna som ska styra landskapet Åland de kommande fyra åren.
Efter stundtals hårda förhandlingar har de fem partierna som utgör regeringsbasen för den kommande landskapsregeringen (LR) enats om vilka som ska ingå i regeringen.
– Nu börjar det riktiga arbetet, säger blivande vice lantråd Harry Jansson (C).

Under vissa perioder av byggandet av fiskodlingsanläggningen i Eckerö hade både F-fast och Fifax betalningssvårigheter. Det framkom under andra rättegångsdagen i tvisten mellan Hans Mattsson Ab och F-fast och Fifax.
– Det fanns meningsskiljaktigheter om vem som skulle bygga vad. Det var inte alla gånger helt gnisselfritt mellan F-fast och Fifax, säger F-fasts vd Lennart Joelsson.

Fler nyheter