Ålands riksdagsledamot Mats Löfström skickar ett brev till statsminister Juha Sipilä för att förmå regeringen att ändra inställning i frågan om EU-parlamentsplatser.
– Vi går in i en ny fas nu när parlamentet tagit sitt beslut, säger Löfström.

Kommentarer

Stolta människor bönar inte

Stolta människor bönar inte och ber ! Känner inte igen den officiella åländska ryggböjarmentaliteten , som detta LR spritt bland den åländska befolkningen mot ett Finland , som visat sig vara synnerligen opålitliga och negativa till allt åländskt.Om vi mot förmodan skulle få en EU plats, skulle vi då ens våga föra fram åländska krav ? När vi inte ens vågar i Finland ?Nej , böna och be , krök rygg, mössan i handen !

Felsökningen på bron över Lemströms kanal har ännu inte gett resultat.
– Vi misstänker nu att det är ett elfel, säger verkstadschef Peter Danielsson på landskapets verkstad.

I dag röstade riksdagen om förtroendet för regeringen. Regeringen fick fortsatt förtroende med rösterna 101-73. 8 röster var blanka och 17 ledamöter var frånvarande.

Mariehamns stad meddelar att Havsgatan skall byggas om. Grävningsarbeten för vatten- och avlopp pågår i korsningen Havsgatan-Skillnadsgatan.

Ytterligare fyra åländska verksamheter är nu Green Key-certifierade.

Att sprida kunskap om Åland i Sverige är nyckeln till ett utvecklat samarbete mellan regionerna. Det var beskedet från panelen när Ålands Framtid ordnade debatt i går kväll.
– Det behövs en större kunskap på svensk myndighetssida för att förstå att det finns ett nära samarbete som kan utvecklas, säger svenske riksdagsledamoten Per Lodenius (C).

Ålands näringsliv vill att landskapsregeringen ska utreda om en tunnel till Föglö blir mer ekonomiskt fördelaktigt än färja.
Men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) menar att det inte är ett alternativ.
– Att bredda upphandlingen är ett ickealternativ, säger han.

Återkommande elavbrott påverkar produktionen hos Ålands trädgårdshall. Datorer och produktionslinjer riskerar att slås ut.
– Vår optiska sorteringslinje kostar över en miljon euro, slås den ut kan produktionen stå stilla flera dagar, säger vd Tord Sarling.

Ålands framtids styrelse föreslår att Pia Eriksson väljs till ny partiordförande efter Axel Jonsson.
Det presenterade styrelsen på en presskonferens alldeles nyss.

Styrelsen för Air Åland begär bolaget i konkurs, meddelar man i ett pressmeddelande. Efter Nextjets konkurs i våras finns inte längre någon verksamhet i företaget.

Luftkvaliteten på Åland, liksom i övriga södra Finland, är just nu sämre än normalt. Det skriver landskapets miljöingenjör Mia Westman i ett pressmeddelande.

En 30-årig finsk kvinna hittades död ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess på måndagen.

Sydvästra Finlands polis utreder dödsorsaken.

Chipsters, som numera ägs av Martin & Servera, har ett tufft år bakom sig. Tre personer sägs nu upp vid fabriken i Norrböle.
– Vi har fått en mycket tuffare start än vi någonsin hade räknat med säger Håkan Åkerström, vd för Martin & Servera och styrelseordförande för Chipsters.

Den sista augusti nästa år går entreprenadavtalet på norra linjen i skärgårdstrafiken ut.
Då vill landskapsregeringen göra stora förändringar i trafiken.
– Vi kan minska antalet fartyg och därigenom få lägre kostnad, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Fler nyheter