Tack vare sitt nya ridhus förlänger Stall Rosenqvist säsongen till hela året.
– Nu kan vi köra på oberoende av vad det är för väder och vind, säger ridskolans innehavare Victoria Rosenqvist.

Petri Carlsson menar att det finns problem med att stadens tjänstemän inte vill bereda ärenden på det viset som den politiska majoriteten vill, men han vill inte kommentera Tomas Brunbergs anklagelser om tjänstemannastyre och partibok.

Stadsstyrelsens ledamöter ser inga – eller i alla fall inga stora – problem med tjänstemannastyre i Mariehamn, det visar Ålandstidningens rundringning.

Stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson (ÅF) har sagt sitt om chemtrails och andra konspirationsteorier. Nu slutar hon torgföra frågorna för att behålla sin plats i stadsstyrelsen.
– Jag har fått medhåll från många politiker, men nu får andra fortsätta debatten, säger Birgitta Johansson.

Freddie Kalas kommer tillbaka till Åland och Rockoff. Det meddelar festivalen på sin Facebook-sida.

Thai-krogen i Godby stänger den 2 mars efter knappt 17 månader på Långkallesgränd 1.

– Vi har ett troget lunchgäng, men restaurangen tar för mycket tid med tanke på vår familjesituation, säger Nicklas Mörn vars hustru Wilaiwan Mörn står för matlagningen.

Stadsdirektör Barbara Heinonen säger att Tomas Brunbergs beskyllningar är ”fula ord att säga”. Stadsarkitekt Sirkka Wegelius säger å sin sida att det är en kränkning.

– Jag tycker det är en förolämpning, som tjänsteman upplever jag det som en personlig förolämpning. Det finns inget fog för att säga så. Det är ofattbart. Vi gör bara vårt arbete så bra vi kan. 

Tomas Brunberg och Roger Rundberg hävdar i en insändare att stadsdirektör Barbara Heinonen och stadsarkitekt Sirkka Wegelius är socialdemokrater och ”bereder ärenden därefter”.
– Det är ingen som vågat säga något, men nu säger vi det rakt ut, säger Tomas Brunberg.

Stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson måste sluta torgföra Chemtrails och andra konspirationsteorier – annars kan hon inte längre företräda Ålands framtid i stadsstyrelsen. Det säger partiledare Axel Jonsson.
– Jag är besviken över att Birgitta Johansson har fortsatt utveckla sina resonemang på området efter att jag har kontaktat henne.

Mannen stal en jacka som kostade 129 euro från butiken ombord på ms Rosella. Efter att han avlägsnat larmet åkte han fast för sitt snatteri.

Incidenten där brännolja läckt in i svartvattentanken ombord på Ejdern – och som pumpades in i Lotsbroverkets system – hade kunnat sluta mycket illa. Om det bränsleblandade svartvattnet hade pumpats in i systemet på en fredagskväll och ingen personal funnits på plats som kunnat upptäcka oljelukten, hade två känsliga biologiska processerna slagits ut. Det hade tagit flera månader att reparera.

Avdelningarna inom den åländska sjukvården är för tillfället hårt ansatta då tre olika virusepidemier härjar samtidigt. På barnavdelningen tvingas man omprioritera sitt arbete för att hantera situationen.
– Det är en väldigt olycklig tajming att alla virus peakar samtidigt. På 30 år har jag inte varit med om någonting liknande, säger tf chefsläkare och klinikchef Christian Johansson.

De två krögarna, som tillsammans driver en restaurang i Mariehamn, fuskade med bokföringen och undanhöll skattemyndigheten mer än 72.000 euro åren 2010–2012.
Tingsrätten dömde under onsdagen mannen och kvinnan, som båda har erkänt gärningen och därför får lindrigare straff, till vardera åtta månaders villkorligt fängelse.

Tusentals liter brännolja läckte ut ur Ms Ejderns bunkertank och in i latrintanken – som tömdes i stadens stamavlopp i förra veckans onsdag.
Ingen olja verkar ha läckt ut i naturen, men enbart omhändertagandet av förorenat slammvatten vid Svinryggens deponi väntas kosta landskapsregeringen åtskilliga tiotusen euro.

Fler nyheter