I kväll avgörs vilka som ska styra Åland de fyra kommande åren. 
Följ rapporteringen på Ålandstidningens hemsida direkt från valvakan på Alandica.

Paf inleder samarbetsförhandlingar som berör sammanlagt 39 tjänster, varav 29 på Åland. Personalen meddelades under onsdagen.
– Det här är inte roligt, samtidigt har vi haft en öppen dialog med möten två gånger i månaden om utvecklingen så jag tror inte det här var en jättestor chock, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

Lundqvistrederiernas två koncerner, Ångfartygs Aktiebolaget Alfa och Rederiaktiebolaget Hildegaard, redovisar ett sammanslaget resultat på 34,1 miljoner euro på sista raden.
– Jag är mycket nöjd, säger Ben Lundqvist.

Föreningen Ax discgolf som har anhållit om att få utöka antalet korgar vid discgolfbanan i Badhusparken från nio till 18 korgar, verkar nu få igenom sitt avtal med staden.

Paf inleder samarbetsförhandlingar den 7 juli. Det rör sig om 39 tjänster som kan komma att dras in, 29 av dessa på Åland. Det skriver Paf i ett pressmeddelande.

I dag klockan 9 inleddes rättegången mot den tidigare IFK-spelare som står åtalad för två fall av grov våldtäkt.
Rättegången hålls bakom stängda dörrar. 

I måndags klubbade KST ett förslag till avtal med Fixtjänst, men i förslaget sänktes Fixtjänsts budget med cirka 60.000 euro per år. Därför kan inte avtalet godkännas av Ålands handikappförbund, som nu tvingas till uppsägningar.
– Ändringen i budgeten kom som en överraskning för oss, säger Henrik Lagerberg, ordförande i Ålands handikappförbund.

Behöver Jomala med sina 5.200 invånare ett filialapotek? Nej, säger ansvarig myndighet Fimea preliminärt och begär nu utlåtanden från landskapsregeringen, kommunen och landskapets apotekare.

Permitteringar till följd av covid-19 har drabbat många branscher under våren. Nu inleder Viking Line och Crosskey ett samarbete som ska hjälpa båda företagen samt den permitterade personalen.

Johan Pawli utsågs i dag av landskapsregeringen till ny polismästare.

Ålandsbanken har sedan 20 år tillbaka stöttat Östersjön och söker nu nya projekt att finansiera för sammanlagt 500.000 euro. Ansökningstiden är öppen till den sista september.

Ett samtal som kom in till nödnumret 112 avbröts plötsligt. Det fick polisen att befara att det hela handlade om en nödsituation och ryckte ut till adressen varifrån samtalet kommit.

Ålands radio och tv klarar inte sitt nuvarande uppdrag om bolagets kostnadsramar skulle minska – vilket de befarar kommer att hända med den nya medieavgiften. Därför begär nu Ålands radio och tv en diskussion med landskapsregeringen om finansieringen av bolaget
– En direkt övergång till medieavgift är inte hållbar, säger vd Emil Eriksson.

Helikopterföretaget Procopter kommer inte till Åland i sommar. Anledningen är att Rockoff ställer in.
– Det gör att den ekonomiska risken blir för stor, säger Georg Falkstedt på företaget.
I stället satsar företaget på att utöka nästa sommar med flygningar i skärgården.

Fler nyheter