Senast vid årsskiftet skulle Bio Savoys ägare ha intygat att den renoverade fasadens konstruktion är hållbar.
Eftersom det inte har gjorts föreslås nu en ny tidsfrist till den sista maj. Dessutom föreslås ett vitesföreläggande på drygt 200.000 euro.

Kommentarer

Uppenbarligen är det väldigt

Uppenbarligen är det väldigt svårt för vissa att förstå att ingångna avtal skall hållas. K-märkning må vara hur idiotisk som helst men Landell visste om detta då han ingick ett avtal med staden. Ett avtal vilket gav honom 200 000€ av skattebetalarnas pengar samt utökad byggrätt förutsatt att han följde regelverket som en K-märkning innebär.

De svenska övernattningarna på Åland har minskat kraftigt hittills i år. I september var minskningen hela 20 procent jämfört med samma månad för ett år sedan. Även de totala övernattningarna minskar.

Felsökningen på bron över Lemströms kanal har ännu inte gett resultat.
– Vi misstänker nu att det är ett elfel, säger verkstadschef Peter Danielsson på landskapets verkstad.

I dag röstade riksdagen om förtroendet för regeringen. Regeringen fick fortsatt förtroende med rösterna 101-73. 8 röster var blanka och 17 ledamöter var frånvarande.

Mariehamns stad meddelar att Havsgatan skall byggas om. Grävningsarbeten för vatten- och avlopp pågår i korsningen Havsgatan-Skillnadsgatan.

Ytterligare fyra åländska verksamheter är nu Green Key-certifierade.

Att sprida kunskap om Åland i Sverige är nyckeln till ett utvecklat samarbete mellan regionerna. Det var beskedet från panelen när Ålands Framtid ordnade debatt i går kväll.
– Det behövs en större kunskap på svensk myndighetssida för att förstå att det finns ett nära samarbete som kan utvecklas, säger svenske riksdagsledamoten Per Lodenius (C).

Ålands näringsliv vill att landskapsregeringen ska utreda om en tunnel till Föglö blir mer ekonomiskt fördelaktigt än färja.
Men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) menar att det inte är ett alternativ.
– Att bredda upphandlingen är ett ickealternativ, säger han.

Återkommande elavbrott påverkar produktionen hos Ålands trädgårdshall. Datorer och produktionslinjer riskerar att slås ut.
– Vår optiska sorteringslinje kostar över en miljon euro, slås den ut kan produktionen stå stilla flera dagar, säger vd Tord Sarling.

Ålands framtids styrelse föreslår att Pia Eriksson väljs till ny partiordförande efter Axel Jonsson.
Det presenterade styrelsen på en presskonferens alldeles nyss.

Styrelsen för Air Åland begär bolaget i konkurs, meddelar man i ett pressmeddelande. Efter Nextjets konkurs i våras finns inte längre någon verksamhet i företaget.

Luftkvaliteten på Åland, liksom i övriga södra Finland, är just nu sämre än normalt. Det skriver landskapets miljöingenjör Mia Westman i ett pressmeddelande.

Viking Seniors har de senaste veckorna samlat in bidrag för att kunna färdigställa minnesmärket över Gunnar Eklund som Ålandstidningen tidigare berättat om. Insamlingen till minnesmärket, som ska stå i Esplanaden,  avslutades under måndagen.

En 30-årig finsk kvinna hittades död ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess på måndagen.

Sydvästra Finlands polis utreder dödsorsaken.

Fler nyheter