Ålands näringsliv vill att landskapsregeringen ska utreda om en tunnel till Föglö blir mer ekonomiskt fördelaktigt än färja.
Men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) menar att det inte är ett alternativ.
– Att bredda upphandlingen är ett ickealternativ, säger han.

Kommentarer

Är Mika Nordberg något slags

Är Mika Nordberg något slags diktator överden s.k. infrastrukturen, eller är han bara fylld av inbillad makt? Vi får väl ändå utgå från att det finns folk som vet bättre än han; hans uppträdande har länge haft alltför diktatorisk prägel. Ta emot, och visa litet ödmjukhet! "Att få med något som inte ens funnits i tidigare regeringsskrivningar, det fungerar inte, säger Mika Nordberg." är horribelt. Talar han om Bibeln eller Koranen? Eller anser han att en åsikt som står i "regeringsskrivningar" (vad är det - en tidigare okänd förvaltningsterm?) gäller för evigt? En "minister" skall vara lyhörd för andras åsikter.

Bygger man upp

Bygger man upp skärgårdstrafiken på rätt sätt berör en tunnel direkt 1.626 personer dvs betydligt fler än många faståländska kommuner. Beaktar man även genomfartstrafiken till Finland och alla stugägare är det nog endast Mariehamn som kan mäta sig med skärgården vad beträffar antalet trafikerande.

Det bor inte många på Föglö

Det bor inte många på Föglö utan få... 532 människor vilket betyder att en tunnel brutto kostar ca 300 000 euro per föglöbo. Jag är medveten att summan inte alls blir så stor beroende på andra besparingar osv. Men det finns ingen kalkyl utan bara en massa tyckanden och gissningar.

Folk har i alla tider bott i

Folk har i alla tider bott i skärgården. Och kommunikationerna har varit betydligt sämre än dom är idag . Så vad har hänt med skärgårdsbefolkningen ? Är befolkningen utbytt ?Är det enbart inflyttade mesar och gnällspikar som bor där idag ! Man vet vad man gör när man bosätter sig i skärgården !

Tunneln flyttar hela fasta

Tunneln flyttar hela fasta Åland ca 20 km närmare fasta Finland där Ålands största och viktigaste exportmarknad finns. Därtill förbättrar tunneln kommunikationerna till Föglö, runt halva Kumlinge, Kökar och Sottunga dvs 36 % (=4 809 470 000 m2) av Ålands totala yta. På detta område finns det enligt den senaste statistiken 658 bostäder, 1418 fritidshus, 287 uthyrningsstugor och 116 företag, varav de två största bolagen 2017 omsatte 67 000 000 och genererade 6 000 000 i vinst.

Bästa Otto Hojar, med hjälp

Bästa Otto Hojar, med hjälp av beräkningar och analyser enligt Dig här ovan verkar Du tro FS links vara begåvat med förmåga att kunna ge ett åländskt infrastruktur-spektakel evigt liv. Som bara ett exempel, hur stora färjor vill det till mellan Föglö och riket för att klara av den antydda exporten från ”hela fasta Åland” via dem? Som positivt av FS links smått grandiosa analyser i sin helhet framstår att ju fler alternativ och tillskott Landskapsregeringen distraheras av i fallet, som desto mindre ekonomiskt relevant framstår den så kallade kortrutten som sådan.

Hur skulle det vara om Ålands

Hur skulle det vara om Ålands Näringsliv själva bekostade tunnelutredningen? Om de anser att det finns ett stort behov av den, från näringslivets sida sett, så finns det säkert tillgängligt kapital inom näringslivet för en tunnelutredning. Varför skall skattebetalarna stå för alla utredningar?

Sidor

Resultatet av dagens kyrkofullmäktigeval i Mariehamn är nu klart. Här är de invalda.

Obunden samlings målsättning är att utöka lagtingsgruppen till fem personer efter nästa val. Samtidigt vill man se ett direktval av lantråd.
Det här framkom då partiet hade höstmöte i helgen.

Löser inte skärgårdsbutikerna färskvarutransporterna på egen hand står butikshyllorna tomma efter årsskiftet. Det var beskedet från landskapsregeringen när parterna diskuterade frågan i fredags.
– Man känner sig maktlös, säger Brändö andelshandels föreståndare Kim Hohmann.

Den åländska självstyrelsen, omsorg och trygghet och den mest ambitiösa klimatpolitiken någonsin är grunderna i socialdemokraternas valkampanj inför lagtingsvalet nästa år.
– Kapitalismen och liberalismen har fört in jordklotet i en återvändsgränd, säger ordförande Camilla Gunell.

Ingen av ÅCA:s 17 mjölkproducenter har i nuläget meddelat att man lägger ner sin verksamhet med omedelbar verkan. Så här långt i år har mejeriet vägt in 2,3 procent mindre mjölk än i fjol. Men någon akut fara för mjölkbrist på Åland ser ÅCA:s vd Johannes Snellman inte just nu.

Församlingarnas kyrkofullmäktigen väljs vart fjärde år. I morgon är det dags igen.

Bonden Henrik Karlsson lägger ner sin mjölkproduktion efter sommarens torka. Redan är 14 av hans 38 mjölkkor skickade till slakt och resten kommer att försvinna med tiden.
– Det har funnits djur här på gården sedan 1600-talet men det är som det är. Man måste anpassa sig.

Den nya delgeneralplanen för Mariehamns centrum föreslår att alla tre hus på Dennis & Macke Ab:s tomter på Kaptensgatan k-märks.
Det gör Dennis Jansson både förbannad och uppgiven.
– Det är helt åt skogen. Vi har ju bygglov enligt den gällande planen, säger han.

I tisdags ordnades det första mötet för riksdagens nya vänskapsgrupp till Åland.

Ytterligare tre lindar, sex askar och en tall måste avverkas i stadskärnan. En ny arboristrapport visar att rötangreppen omöjliggör att träden kan räddas.
– Askarna på Nygatan är riktigt ihåliga, säger arboristen Teppo Suoranta.

Skärgårdsbutikerna hotas när landskapsregeringen inte väljer att upphandla den färskvarutransport som tidigare levererat varor till skärgården för nästa år.
– Katastrof, säger flera butiksägare som vill ha kvar det gamla systemet.

Stadsarkitekt Sirkka Wegelius har nu lämnat sitt förslag till delgeneralplan för centrum till stadsutvecklingsnämnden.
Enligt planen får centrum fler bostäder runt parker – och Österleden blir en strandboulevard.

En svag krona, dyr bunker och krympande marknadsandelar tynger Viking Line, som för det tredje kvartalet redovisar en minskad omsättning och ett resultat i nivå med fjolårets katastrofsiffror.
– Jag är inte nöjd, men personalen har gjort ett mycket bra jobb under svåra förutsättningar, säger vd Jan Hanses.

Fler nyheter