Peter Forsström och Emilio Bergroth samt Kati Silvasti och Tiia Sucksdorff. Det heter de åländska mästarna i padel 2020.
Turneringen började i onsdags och avslutades på söndagen.

Covid-19 och hållbar återhämtning var temat för det toppmöte med FN:s generalsekreterare António Guterres och nordiska statsministrar och parlamentariker som anordnades i tisdags i samband med Nordiska rådets sessionsvecka.
– Jag lyfte upp mina önskemål om att gränserna inte ska förstärkas varken i Norden eller Europa, utan att man i stället ska satsa på gränsöverskridande samarbete, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) som deltog i mötet.

I vår är Rebecka Sjöblom klar med sina närvårdarstudier och har sedan planer på att jobba ett år innan hon studerar vidare.
– Jag har alltid tänkt att jag skulle jobba inom vården. Jag tycker om att ta hand om människor, säger hon.

Förbundsstyrelsen för kommunernas socialtjänst pressar ner budgetförslaget för 2020 med ytterligare en halv miljon efter kraven från kommunerna. Det innebär att förbundet nästa år ska bedriva den verksamhet kommunerna och omsorgsförbundet haft för en halv miljon mindre än 2020.
– Det kommer bli strama tyglar, säger styrelseordförande Runar Karlsson (C).

Snart kan tungviktsboxaren Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius vara tillbaka i ringen igen.
Det säger managern Markus Sundman.
– Vi förhandlar om ett datum i december. Jag kan inte säga mera än att det blir en stor match, säger Sundman.
Ett av namnen som har florerat är WBC-mästaren Tyson Fury.
– Vi har utmanat honom, det är det enda jag kan säga, fortsätter Sundman.

ÅMHM:s myndighetschef Susanne Perander blev på nytt nedröstad vid det senaste styrelsemötet. Ordförande Marcus Måtar (Ob) ställde ett motförslag som vann i omröstning, något som ledde till konflikt under mötet.

”Man väljer återigen att vid sittande bord ställa mitt arbete på ända”, skriver Susanne Perander i sin avvikande åsikt.

Åsikterna skilde sig vitt när delgeneralplanen för centrum togs upp i stadsfullmäktige under tisdagskvällen.
– Det kan finnas skäl till att inte hålla på med skrämselpropaganda, sade Katrin Sjögren (Lib) i ett replikskifte.
Debatten slutade med att ärendet bordlades till nästa fullmäktigemöte.

Det 35:e coronafall som under tisdagkvällen rapporteras på ÅHS webbsida är inte nytt. Det meddelar Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen i ett pressmeddelande. Det rör sig om det fall som upptäcktes i söndags. ÅHS hemsida uppdateras med fördröjning. Det fall som rapporterades om på söndagen som beskrevs som det 34:e var det alltså det 35:e fallet.

Vice lantrådet Harry Jansson (C), med ansvar för självstyrelsepolitiska frågor, är skarpt kritisk till att Gränsbevakningen haft personal som inte kunnat svenska stationerad i hamnarna.
– Jag hoppas att Arne Selander gör en formell anmälan, säger han.

Forskningen i hjärt- och kärlsjukdomar vid det nybildade Anders Wiklöf-institutet i Uppsala har nu varit i gång i sex månader. Men redan visar man resultat, också av det mer oväntade slaget när det gäller hjärtmediciners påverkan på covid-19.

I vår tar Natalie Fagerlund studenten. Sedan fortsätter studierna till barnmorska antingen i Finland eller Sverige.
– Jag känner mig motiverad att fortsätta studierna direkt. Men det beror förstås på om jag kommer in till utbildningen, säger hon.

Den omtalade och tilltänkta ungdomsfesten på Hammarbo i Hammarland som slutligen ställdes in ska bli av – men vid ett senare tillfälle. Det säger Optinovas koncernchef, Anders Wiklund, som ur egen ficka har lovat sponsra festarrangören när coronaläget ha lugnat sig.
– Arrangören ska ha beröm för sitt beslut, säger han.

Fyra tävlingsdagar och två V65-spel – men inget dubbeltrav.
Så kan man sammanfatta Ålandstravets kalender för 2021.
– Vi fick som vi ville, noterar Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson.

Rumänska har gått om finska som näst största modersmål bland grundskoleeleverna, det visar den senaste statistiken från Åsub.
– 58 elever har rumänska som modersmål och 51 har finska, säger statistikern Jakob Sällström.

Fler nyheter