Med anledning av en artikel i söndagens e-tidning är ett klargörande på sin plats.

Följande personer som har inbokade tider vid ÅHS ska ta kontakt med den berörda mottagningen före besöket: Personer som har varit och rest (oavsett om man har förkylningssymtom eller inte) och personer som har förkylningssymtom. Observera alltså att inte alla personer som varit utanför Åland ska kontakta ÅHS. För besök vid Hälsocentralen ska man alltid ringa först.

MARIEHAMN När ansökningstiden gick ut i dag klockan 16 hade tjänsten som räddningschef i Mariehamn har sökts av fyra personer. De sökande är Jan Berglund, Jan Lindholm, Karl Nordlund och Dan Nylund.

Finlands Meteologiska Institut har utfärdag varning för gräsbrand på flera håll i Finland, däribland Åland. Det skriver Landskapsalarmcentralen, Räddningsområde Ålands landskommuner och Mariehamns räddningsverk i ett pressmeddelande.

TRAFIK Ålands landskapsregering påminner om att farleden under Marsundsbron är stängd för all båttrafik fram till den 30 april.
Just nu pågår rivning av brobalkar och för allas säkerhet är all passage under bron förbjuden.

Under lördagen noterade polisen tre fall av hastighetsöverträdelser i landskapet. I Mariehamn körde en förare 64 kilometer i timmen på 50-väg och en annan 67 kilometer i timmen. Det slutade med dagsböter på 170 respektive 200 euro.

Nu meddelar även Godby Shipping Ab att man inleder samarbetsförhandlingar. Orsaken är den svaga roro-marknaden i kombination med osäkerheten kring coronaviruset.

Ålands Tidningstryckeri Ab ställer in sin ordinarie bolagsstämma. Styrelsen tog beslutet mot bakgrund av den rådande situationen, säger Daniel Dahlén, vd och chefredaktör.

Det finns fortfarande ålänningar runt om i världen som har svårigheter att ta sig hem. Landskapsregeringen uppmanar berörda att ta kontakt med Utrikesministeriets jourtelefon på nummer +358 9 1605 5555. Jourtelefonen är öppen dygnet runt.

Fredrik Linström kommer inte till Alandica med sin enmansföreställning "Mänskligheten" i maj. Hela Finlandsturnén skjuts upp till janauri 2021.

Ålänningar som vill resa hem sjövägen från Sverige måste än så länge göra det via Åbo för att sedan göra en ny bokning till Långnäs.

Rederiaktiebolaget Eckerö ställer in sin ordinarie bolagsstämma. Stämman skulle ha hållits den 7 april men styrelsen har nu tagit beslut om att skjuta fram den på obestämd tid.

I ett pressmeddelande från den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland, slår biskoparna nu fast att nära anhöriga kan delta i jordfästningar även om man tillfälligt överskrider den angivna gränsen på tio personer.

Pensionsförsäkringsbolaget Veritas stänger sitt kontor i Mariehamn.

En förrådsbyggnad har totalförstörts i en brand vid före detta Hellssby gård i Hammarland.