Två fordonsförare har delgivits böter och är misstänkta för trafikförseelse efter att under onsdagen pratat i telefon under färden.

Föraren av ett fordon som polisen under måndagen stannade på Landsväg 1 får nu nyttja andra transportmedel tills fordonsskatten för det aktuella fordonet har betalats. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Polisen bötfällde natten mot måndag en snattare i en av stadens nattöppna butiker.
”Personen ifråga var även efterlyst, och personens efterlysning processades innan personen försattes på fri fot”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen agerade natten mot måndag på en anmälan om en hotfull och kraftigt berusad person i Mariehamn.
”Personen identifierades som en nyligen utcheckad gäst från Hotell Gripen”, skriver polisen, som med formuleringen avser att personen kort före den senaste incidenten hade gripits av ordningsmakten.

I morgon, tisdag, återbesöker det lyxiga kryssningsfartyget Silversea ms Silver Spirit Mariehamn. Ombord finns cirka 600 engelsktalande gäster. Fartyget kommer att ligga i Västerhamn från klockan 11 till 18.

Under den sena lördagen tog personal vid en gästhamn kontakt med polisen då ett tiotal berusade hamngäster störde ordningen. Situationen lugnade ned sig efter att polisen anlände.

Polisen, som fanns på plats vid lördagens Old Time Cruisers-parad i Mariehamn, fick flera gånger påminna deltagare om att personerna i bilarna ska befinna sig innanför karosserna och att tomma ölburkar inte får slängas från bilarna.

En av båtarna i lördagens Poker Run fick hjälp av Ålands sjöräddningssällskap efter att båtens drev gått sönder.

Flera berusade personer rörde sig på oönskade platser under lördagen, vilket ledde till polisingripanden.

Från Föglö kom det i lördags misstankar om att en person körde rattfull, så Polisen begärde hjälp av Gränsbevakningen för att undersöka saken.

På fredagseftermiddagen fick en motorbåt stopp nära farleden precis då eftermiddagsfärjorna var på väg in mot Västra hamnen. Sjöräddningssällskapet hjälpte till med Rescue Svante G och bogserade båten in till hamn. 

Ålands sjöräddningssällskap fick på fredagskvällen bogsera en motorbåt som fått problem med bränslefiltret ute vi Flötjan fyr. Båten låg och drev och sjöräddningssällskapet tog Rescue Svante G och bogserade motorbåten till Västra hamnen.

Under natten till lördag blev polisen utsatt för hot och fysiskt motstånd vid ett avvisande. Hotet och motståndet var av den arten att polisen upprättat en misstanke för olaga hot mot person som upprätthåller ordningen. Ärendet utreds vidare.

Polisen rapporterar ett flertal fall av fylleri med bråk som följd under natten till lördag.

En person greps vid en restaurang i Mariehamn eftersom denne uppträdde störande.