ALARM Natten till onsdagen skedde en singelolycka i Hammarland. En liten bil körde i diket rapporterar Thomas Mattsson på Alarmcentralen. Personen hade själv tagit sig ut ur bilen och fördes till sjukhus. Polisen utreder orsaken till olyckan. 

Flera fall av coronasmitta har konstaterats på personer som rest med kryssningsfartyg, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL). I de flesta fall har personerna undvikit kontakt med andra människor ombord.

Under helgen fick polisen in en anmälan om att en eventuell skottlossning skulle pågå i Mariehamn. Efter att ha gjort vissa efterforsningar misstänker polisen att det sannolikt rört sig om någon typ av fyrverkeripjäser som avfyrats.

Under fredagsnattens ordningsövervakning observerade polisen en person som urinerade på gång- och cykelbanan på Torggatan.

Efter en begäran från allmänheten upprättade polisen på fredagskvällen en trafikövervakning på Östernäsvägen var det för tillfället genomförs ett vägbygge.

Polisen utreder ett inbrott efter att någon under slutet av veckan brutit sig in i en restaurangfastighet i Mariehamn.

Polisen påträffade under fredagen ett fordon med släp där lasten riskerade att ramla av då lasten var varken täckt eller surrad.

Fredagens trafikövervakning resulterade flera bötesförelägganden, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det var inte bara Birka Cruises som kom med tunga sjöfartsnyheter på fredagen. Tallink Silja meddelade att man säger upp närmare 300 medarbetare. Framför allt handlar det om personal som arbetar ombord på ms Galaxy och ms Symphony.

Ett besvär över ändringen av detaljplanen för Klinten har lämnats in till förvaltningsdomstolen.

Ålands Polismyndighet rapporterar om en relativt lugn dag på torsdagen. Förutom en smärre påkörning i Mariehamn där parterna kom överens om skuldfrågan, delgav polisen tre ordningsförelägganden gällande trafikförseelser.

Landskapsalarmcentralen upphävde i morse skogsbrandvarningen. Det meddelar jourhavande alarmoperatör Solveig Gustafsson.

Air Leap är klara med sina korttidspermitteringar och återgår nu till normaldrift. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.