Polisens lördag blev lugn, rapporterar man i ett pressmeddelande.

Polisen kallades till ett flertal hemmafester under natten till lördagen.

Stadens bildningschef Kjell Nilsson har anhållit om avsked eftersom han ska gå i pension i maj nästa år.

Stadsstyrelsen beviljade detta vid sitt möte i torsdags. 

I onsdags gjorde polisen en husrannsakan i ett ärende som gäller grov stöld. Under husrannsakan hittades en mindre mängd narkotika.

Ett flertal bilister har anmält att en större mängd jord och lera kommit ut på en körbana i Jomala. Enligt polisens händelserapportering har leran hamnat på vägen eftersom bilar som körts ut på vägen från en åker inte hade rengjorts.

En kioskinnehavare i Mariehamn har anmält att en fönsterruta på kiosken blivit uppbruten. Polisen har upprättat en anmälan om försök till stöld. 

Nu släpper Mariehamns litteraturdagar ännu ett namn inför evenemanget den 25-28 mars. Det handlar om författaren Juha Itkonen från Finland.

Ett larm kom in innan klockan elva på onsdagen från Kyrkby högstadieskola i Jomala. Hela skolan utrymdes enligt rutinerna vid brandlarm. Men elever och personal behövde inte stå ute länge.

Ett privat uthus i Gottby, Jomala, började brinna på lördagen. Larmet kom vid 15.15-tiden.

En kraftig brand i skogen i Jomalaby förorsakade en utryckning på torsdagsmorgonen. Det säger brandinspektör Thomas Mattsson vid Räddningsområde Ålands landskommuner (RÅL).

Tallink Siljas Victoria I gör den 4–6 december kryssningar till julmarknaden i Mariehamn från Helsingfors.

Dessutom gör man en julkryssning från Helsingfors till Mariehamn den 24–26 december.

En man döms till villkorligt fängelse i 60 dagar för misshandel och olaga hot. Brottet skedde under sensommaren 2018 då mannen enligt en kanslidom ska ha slagit en annan man i ansiktet med en sten, eller annat hårt föremål.

En något överkokt studentmaträtt föranledde under kvällen en utryckning till Strandnäs studentbostäder.