Polisen påträffade under fredagen ett fordon med släp där lasten riskerade att ramla av då lasten var varken täckt eller surrad.

På måndag inleds ombyggnadsarbetet på Östernäsvägen igen. Det handlar om byte av vatten- och avloppsledningar. Mellan Tallvägen och Östernäsvägen stängs Alvägen helt för trafik. Framkomligheten på resten av Alvägen kan vara tidvis begränsad.

På önskemål av en medborgare höll polisen hastighetskontroll på Godbyvägen i Ingby under torsdagskvällen. En förare som körde 64 kilometer i timmen fick en ordningsbot på 170 euro.

En motorbåt som drev norr om Ledsöra, Vårdö, fick på tisdagen assistans av sjöräddningens Rescue Björkskär. Trots att båten drev var det ingen fara eftersom vinden var svag, och det var en bra bit till land.

Det har läckt hydraulolja på Bolstavägen från korsningen Vikingagränd-Bolstavägen till återvinningcentralen vid Skogshyddsvägen i Mariehamn, skriver Mariehamns räddningsverk på sin Facebooksida.

Ett automatlarm utlöstes under tisdagsmorgonen vid en butik och verkstad längs Godbyvägen. Affärsfastigheten har ett automatiskt sprinklersystem som på grund av ett tekniskt fel utlöstes.

Från och med i dag klockan 06.00 får man inte göra upp eld i landskapet. Skogsbrandvarning råder på hela Åland, meddelar Landskapsalarmcentralen.

Vid tiotiden på söndagsförmiddagen gick automatlarmet på äldreboendet Oasen i Jomala.
– Vi åkte dit men hittade ingen orsak till larmet, så vi återställde det, säger
ledande brandinspektör Ted Andersson.

TRAFIK Under lördagens trafikövervakning bötfällde polisen en förare som inte stannade vid stoppmärket i korsningen St Olofväg och Nya Godbyvägen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.
En annan förare misstänks också för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha framfört sitt fordon i en hastighet om 117 km/tim på en 90-väg.
I Mariehamn stoppades en lätt fyrhjuling. Föraren delgavs en muntlig anmärkning gällande fordonets utrustning.

På torsdagskvällen vid 18.30-tiden observerades en rökpelare på Kökar. Kökars FBK ryckte ut till platsen.
– Det visade sig vara matos ute i det fria, säger brandmästare Krister Koskinen.

Polisen fick under den sena onsdagen in en anmälan om att en berusad person uppträtt störande vid sjukhuset. Personen hade dock avlägsnat sig när polisen kom till platsen.

Nyligen kallades polis till en bostad på landsbygden, det efter en orosanmälan om barn som eventuellt skulle fara illa.
Polis medlade på platsen mellan parterna och en barnskyddsanmälan upprättades.

Omkring halv nio i morse började en personbil brinna vid körning på Lemlandsvägen. Föraren lyckades stanna på en busshållplats och inväntade hjälp från räddningsverket och Lemlands FBK. Ingen person kom till skada vid incidenten. 

— Bilen är totalt utbrunnen, så det är ganska svårt att få något grepp om varför det hände, säger räddningsledare Krister Koskinen. 

Under släckningsarbetet stängdes Lemlandsvägen av för trafik i ungefär femton minuter. 

Skadegörelse upptäcktes vid travbanan under måndag förmiddag. Polisen tog sig till platsen för att utföra teknisk undersökning, och utreder nu ärendet vidare.