Air Leap är klara med sina korttidspermitteringar och återgår nu till normaldrift. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

En anmälan om störande mopedkörning i Jomala och dubbla rådjurskollisioner, det var en del av det som stod på polisens agenda under natten till tisdagen.

Två obesiktade fordon påträffades vid trafikövervakning i Hammarland i måndags morse. Bägge fordon fick registerskyltarna avlägsnade medan förarna bötfälldes för trafikförseelse.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har valt tidigare lantrådet Viveka Eriksson som ny ordinarie styrelsemedlem. Viveka Eriksson ersätter läkaren Björn-Olof Ehrnström som avböjt återval efter många år i bolagets styrelse.

Sommarens Poker Run, som skulle ha hållits den 17–20 juli, ställs in. Det meddelar arrangören på sin Facebooksida.

Torsdagens trafikövervakning i Jomala renderade även i två bötesförelägganden på 100 euro till förare som tittade på mobiltelefonen under körning.

En utländsk person boendes på Åland utreds för efterbeskattning efter att polisen under torsdagen påträffade personen med ett fordon registrerat i utlandet.

En paketbil och en personbil kolliderade under torsdagen i Svartsmara, Finström.

Polisen fick under torsdagen skäl att misstänka straffbart bruk av narkotika och valde att kroppsbesikta samt begära in urinprov från personen.

Nuvarande vikarierande polismästaren Johan Pawli är den enda som har sökt tjänsten som polismästare på Åland. Ansökningstiden gick ut den 24 juni.

Polisen kallades till Jomala där ett slagsmål mellan flera personer påstods pågå. Väl framme uppgav en person att det inte var fråga om något slagsmål. Personen greps dock eftersom hen misstänks för skadegörelse efter att ha förstört egendom.

En rådjursolycka har inträffat i Lemland. Ingen person skadades, meddelar Polisen.

Polisen har gripit en person som inte kunde ta vara på sig själv. Gripandet skedde i Mariehamn.