Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) öppningstalade på konferensen ”Mötesplats social hållbarhet” i Uppsala i början av veckan.

 Under söndagen fick polisen en anmälan om inbrott i Jomala. Polisen misstänker grov stöld, något som alltid görs då någon olovligen tar sig in i en bebodd fastighet, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

I Finby, Sund, påträffade polisen ett utlandsregistrerat fordon. Föraren kunde inte visa giltiga handlingar för att vara i landet och efter kontakt med myndigheter i personens hemland fick föraren en anmärkning.

Under söndagen kom det in en anmälan om störande mopedkörning i Godby varpå polisen åkte ut och patrullerade området. Mopeder hade enligt anmälan fört liv på Bärvägen.

 Polisen kallades till västra hamnen efter att fartygspersonal behövt hjälp. Polisen hjälpte till att avvisa en passagerare. 

 En mindre krock inträffade under söndagen i korsningen Neptunigatan och Storagatan. Anledningen till krocken var att en förare missat väjningsplikten. Föraren får nu 14 dagsböter och misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

 En förare körde 29 kilometer i timmen för fort på Lemlandsvägen i Knutsboda. Tillåten hastighet är 70 kilometer i timmen, föraren höll alltså 99 kilometer i timmen.

Under söndagen genomförde polisen alkotester på flera olika ställen. I Lumparsund fick 23 förare blåsa, på Norra Svibyvägen och Önningebyvägen fick sju respektive 17 förare blåsa och i Torp i Jomala blåste 12 förare.

Förutom att kontrollera trafiken i Geta och på Vårdö ägnade sig polisen åt kontroll av lätt trafik i Mariehamn under lördagen.

Polisen fick med sig ett brons från lördagens områdesbevakning när seriefinalen i Svenska Finlands idrottsförbund avgjordes på WHA under lördagen.

Ålands sjöräddningssällskap blev under fredagen kontaktade av en person vars båt krossats mot berget på grund av den starka vinden.

Polisen skickade vid 20-tiden på fredagen ut en uppmaning till föräldrar med barn på vift att åka och kolla vad de gör.

En förare som väjde för ett rådjur körde ner i diket i Saltvik under torsdagskvällen. Bilen fick stora skador och fick bärgas från olycksplatsen. Föraren, som klarade sig utan skador, misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.