"I dag bjuder jag på två grymma recept som passar perfekt för lata sommardagar. Tortillaomeletten tror jag kan bli mångas nya favoritlunch (eller middag) när man vill kylskåpsrensa – och familjemedlemmarna dessutom vill äta olika saker."

Paj är alltid trevligt och bra bjudmat eftersom det går att förbereda. Jag tycker att det känns lite bortkastat att använda fina goda råvaror och gömma dem i en äggstanning. Därför väljer jag nu att bjuda på en öppen paj med en ogräddad fyllning gjord på god ost och toppa den med kräftstjärtar och härliga smakrika grönsaker. Även i den söta pajen har jag valt att toppa med bären istället för att baka dem. Det känns mer somrigt att behålla bärens egna fina smak på detta sätt. Den passar även bra att göra på en stuga utan ugn om du bara har möjlighet att värma gräddblandningen.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på en lyxsallad med frasig ost och nektarin. Missa inte heller hennes recept på svalkande milkshakes.

En varm och kvalmig sommar kräver goda och svalkande drycker. Just sommaren är nog den enda årstiden då jag hellre dricker mina kalorier än äter dem. I dag får ni ta del av några (nya) favoriter!

Nu när värmen kommit vill man inte stå i köket och svettas och sallad är aldrig fel på sommaren. Salladerna är snabblagade och går fint att ta med på utflykten eller till stranden om du har kylväska. Passa på att frossa i goda frukter, bär och grönsaker när det nu finns gott om dem till bra pris.

Sås är livet, det förgyller verkligen måltiden. I dag bjuder jag på några nyfunna favoriter, alla enkla att blanda ihop. Dessutom återkommer många av ingredienserna i de olika recepten – trots det skiljer såserna sig åt. Kryddor och majonnäs samt crème fraîche står på inköpslistan, skriver Johanna Karlsson.

Midsommar är nypotatis, sill och jordgubbar för mig och eftersom jag tycker att fisk är allra godast till nypotatis så har jag valt tre fiskrätter som passar till denna helg och en vegetarisk variant. Välj en närproducerad kvalitetspotatis till midsommar för godare smak. Smaken är allra bäst om potatisen odlats med sparsamt med vatten och gödsel och är nyskördad.

I dag bjuder Johanna Karlsson på en hel meny.

Denna vecka bjuder jag på en somrig snabblagad festmeny som du kan ha till studentfesten eller konfirmationen. Den passar väldigt bra att ha på midsommarafton också. Jag har gjort rätter och mat som passar att servera i portionsglas/ portionsbitar och skålar, då vi ska undvika bufféservering just nu. Pajen, kycklingen, såsen och delar av salladen gör du med fördel dagen före och jag har också köpt några bra färdiga produkter för att ytterligare underlätta.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två gröna recept, perfekta till sommarens bjudningar.

Våren är här! Med våren dyker det upp fina grönsaker och  primörer. Jag har valt sparris, nykål och ”ogräset”  kirskål i dag. Det blir en variant på Crème Ninon med gröna ärtor och sparris, grillad lax med gräddkokt nykål och en pesto gjord på kirskål. 

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på smaskig pavlova och en dessert med gräddfilsmousse.

Äntligen lite vårvärme och med den kommer längtan efter att börja grilla.

Tänk pizza, hamburgare eller taco när du ska fylla korvbröd – och plötsligt uppenbarar sig många goda idéer. Arrangera en ”korv med bröd-bar”, med olika tillbehör i små skålar så kan alla plocka ihop sin egen variant. Perfekt utomhusaktivitet! Servera gärna ett litet glas med chips till.
Här är veckans recept av Johanna Karlsson.